Naslovna strana | Hosting paketi | Domeni | Servisi | Faq
BeoWebHost forum
Jul 31, 2010, 12:00:23 am *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se sa korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti: Imate problema sa hostingom?
Postavite pitanje na nasem forumu!

Početna   Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija  
Stranice: [1]
  Štampaj  
Autor Tema: Prebacivanje sajta  (Pročitano 3985 puta)
Kusurovic
Gost

« poslato: Jul 16, 2006, 11:42:49 pm »

Poštovani,

razmišljam o prebacivanju mog sajta na Vaš server, ali na Vašem sajtu nisam video informacije o verziji MySQL-a, PHP-a, i njihovom podešavanju.

Idealno bilo da je ovako:
- MySQL 4.1.7+ with UTF-8 and ability for SET queries
- PHP 4.3.10+ with mbstring, mbstr-enc-trans, mbregex
- Apache with Linux 2.4.26+ and htaccess file ability

Da li možete da mi pomognete oko ovih podataka?

Unapred hvala!
Sačuvana
admin
Administrator
Newbie

Pogledaj profil WWW E-mail
« Odgovor #1 poslato: Jul 17, 2006, 11:46:03 am »

Postovani,
trenutne verzije programa na nasem serveru su sledece:

MySql 4.1.20
PHP 5.0.4
Apache 2.0.52

Operativni sistem servera: CentOS release 4.3 (Final) - 2.6.8

Znaci... sve verzije programa su novije od vasih minimalno trazenih

PHP - ima ukljucen 'mbstring' modul
MySql - ima podrsku za UTF-8 i mogucnost da postavljate SET upite
Apache - ima mogucnost koriscenja htaccess fajlova

Pozdrav!
Sačuvana
Kusurovic
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: Jul 17, 2006, 09:08:02 pm »

Postovani,

nisam zadovoljan sadašnjim hosting, česti su prekidi (čas apač, čas mysql baza),  a sajt je tada nedostupan. Administrator je pored servera do 22 časa, pa ako se nešto zakomplikuje posle tog vremena, čeka se 8 sati ujutru da admin dođe i resetuje server ili šta god.

Pitao sam o verzijama PHP-a  i MySQL-a zbog "Phpdig" web aplikacije tj. njenog dela za pretraživanje baze - Na kućnoj mašini koristim paket "Xampp" koji ima php-switch (php 4 ili PHP 5).

Kada koristim PHP 4 sve je ok, ali kada prebacim na PHP 5, i pokušam da koristim pretraživanje, dobijam ovakvu grešku:

mb_ereg_replace() [function.mb-ereg-replace]: mbregex compile err: premature end of char-class in C:\Program Files\xampp\htdocs\phpdig\libs\search_functions.php on line 176

.... e sad, da li je to razlika između dve verzije (PHP 4 i PHP 5) ili ja nešto grešim tj. radim pogrešno.

Moja pitanja

1. Kakva je Vaša dostupnost serverima?
2. Da li će mi već pomenuti "search" raditi - pošto je kod vas verzija PHP 5?

Izvinjavam se zbog opširnosti ali ako već prelazim na drugi hosting, želeo bih da bude bolji i da mi sajt funkcioniše onako kako sam zamislio.

Unapred hvala
« Poslednja izmena: Jul 17, 2006, 09:11:29 pm od Kusurovic » Sačuvana
admin
Administrator
Newbie

Pogledaj profil WWW E-mail
« Odgovor #3 poslato: Jul 18, 2006, 12:10:26 am »

Postovani,
i moja bivsa iskustva sa hosting provajderima (domacim, cak i sa veoma zvucnim imenima) su takva da je bilo situacija da npr. cekam po par dana da 'poprave' tj. puste podrsku za PHP ili da sacekam da prodje vikend da dodje SysAdmin.
Ne zeleci da tvrdim da smo mi najbolji i da se dostupnost meri sekundama, mozemo da vam garantujemo nesmetan rad sajta, bez duzih prekida. Trenutno nas uptime je >99%.
Ipak moram da naglasim da je u pitanju shared web hosting, gde uvek mogu da se pojave okolnosti, da npr. neki websajt sa bagovitim SQL upitima obara MySQL server, pa samim time i vas sajt, ali zato je to do nas .. da otkrijemo i resimo takav problem.
Mislim da je najbolji odgovor na oba vasa pitanja, da istestirate rad naseg servera (bez potrebe da prebacujete sajt, otvoricemo vam test account), tako da sami procenite da li ispunjavamo vase zahteve.
Pozdrav!
Sačuvana
Kusurovic
Newbie
*

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Jul 18, 2006, 09:59:47 am »

Pošten predlog - prihvatam.

Kako nastavljamo komunikaciju forum ili el. pošta i kada mogu da počnem sa testiranjem?
Sačuvana
Stranice: [1]
  Štampaj  

Prebaci se na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.085 sekundi sa 20 upita.